Geef de tijger een toekomst!

Geef de tijger een toekomst!

   Help ons de tijger helpen.. Een wereld zonder tijgers... kun je het je voorstellen?...

Ik wil iets voor de natuur doen

Ik wil iets voor de natuur doen

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit laat ons dan weten, dan nemen we zo snel...

Vrijwilliger bij het WNF

Vrijwilliger bij het WNF

Ieder in ons team bepaalt zelf wat hij of zij leuk vindt om te doen en de hoeveelheid tijd die...

Wildlife Crime

Wildlife Crime

Help mee om Wildlife Crime te stoppen in Vietnam

 • Geef de tijger een toekomst!

  Geef de tijger een toekomst!

 • Ik wil iets voor de natuur doen

  Ik wil iets voor de natuur doen

 • Vrijwilliger bij het WNF

  Vrijwilliger bij het WNF

 • Wildlife Crime

  Wildlife Crime

Foto's activiteiten

Foto's van de activiteiten die wij hebben georganiseerd, of aan mee gewerkt hebben.

Ga naar de foto's

Agenda

Houd deze kalender goed in de gaten, hier kun je zien welke activiteiten er aan komen. Je kan ook de 'flyer' downloaden als je de Agenda via de menu knop  opent. Je kan hem dan op school en aan vrienden en vriendinnen laten zien.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Teamlid vd Maand

Teamlid van deze maand: Evelien Tromp

Lees meer...

Overzicht    Voorgaande teamleden.

Vleermuizen spotten met het Wereld Natuur Fonds

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
WNF
Datum
2018-10-05 19:00 - 20:30
Locatie
Burgemeester Bruins Slotsingel 11
2403 NC Alphen aan den Rijn, Nederland
Zijn vleermuizen eng? Ze zien er wel een beetje heftig uit, dat klopt. Maar de soorten bij ons hier doen niets met mensen, pffffff, gelukkig. Vliegen doen ze met hun bekje open, zodat ze hun sonar geluid kunnen uitzenden waarmee ze insecten opzoeken in de lucht. Trouwens hartstikke knap dat ze kunnen vliegen, ze zijn het enige zoogdier dat dit kan! En, wees maar blij dat ze bestaan, want ze eten in een nacht met gemak de helft van hun gewicht aan insecten. En daar zitten ook een heleboel muggen bij, die jullie anders ’s nachts in je bed wakker zouden houden!
Het moet wel goed weer zijn, want dan vliegen er insecten rond en dus ook de vleermuizen. We maken groepjes die elk met een “bat-detector” op pad gaan. Dat is een supergaaf apparaat dat het hoge onhoorbare geluid van vleermuizen omzet in voor mensen wel hoorbaar geluid, slim hè! 
 
 Wat zijn de bijzonderheden van die avond:
- Er moet één ouder of begeleider mee, omdat we in het donker lopen en we jullie goed in de gaten willen houden. Slechts één omdat de groep anders te groot wordt. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers van het WNF bij die opletten en helpen de weg te vinden. 
- Het is heel stoer om een zaklantaarn mee te nemen, dan kun je zelf kijken waar je loopt. Ook kun je dan in het donker schijnen als we een vleermuis hebben gehoord, vaak kun je die dan ook zien vliegen!!!
- We verzamelen om uiterlijk 19.00 u bij de ingang van het natuurgebied Zegersloot aan de Burg. Bruins Slotsingel in Alphen aan den Rijn, aan de kant van de Kinderboerderij op nr. 11. Ook aan de overzijde is parkeergelegenheid bij het Chinees restaurant. Kom je met OV dan stop je met bus 182 bij halte Zegerplas.
- We zijn rond 20.30 u weer bij de uitgang. Wil je eerder weg dan kan dat wanneer je ons dat zegt en er een ouder/verzorger bij je is.
- De kosten zijn voor Rangers € 2,50 en voor niet-Rangers € 3,-. Neem a.u.b. gepast geld mee, we hebben ook een pinapparaat. 
- Neem iets warms mee om aan te doen als het een koele avond is.
- Als het regent of hard waait zijn er geen insecten en dus ook geen vleermuizen en gaat de excursie niet door, dus let goed op de mail als we je dat vlak van te voren willen laten weten!
 
Voor meer informatie en opgeven (VERPLICHT!) kun je bellen naar 0172-518929 tussen 19.00u en 21.00u, of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en er komen altijd veel Rangers op deze excursie af, geef je daarom zo snel mogelijk op!
 
 
 

Alle datums

 • 2018-10-05 19:00 - 20:30

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

 

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren