Geef de tijger een toekomst!

Geef de tijger een toekomst!

   Help ons de tijger helpen.. Een wereld zonder tijgers... kun je het je voorstellen?...

Ik wil iets voor de natuur doen

Ik wil iets voor de natuur doen

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit laat ons dan weten, dan nemen we zo snel...

Vrijwilliger bij het WNF

Vrijwilliger bij het WNF

Ieder in ons team bepaalt zelf wat hij of zij leuk vindt om te doen en de hoeveelheid tijd die...

Wildlife Crime

Wildlife Crime

Help mee om Wildlife Crime te stoppen in Vietnam

 • Geef de tijger een toekomst!

  Geef de tijger een toekomst!

 • Ik wil iets voor de natuur doen

  Ik wil iets voor de natuur doen

 • Vrijwilliger bij het WNF

  Vrijwilliger bij het WNF

 • Wildlife Crime

  Wildlife Crime

woensdag, 01 februari 2012 19:36

Rob, Mary, Rik & Rinze Winters

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom ben je voor het WNF actief?
We zijn een gezin die van de natuur houd en het daarom belangrijk vinden dat de natuur behouden blijft. Ook vinden wij het belangrijk dat onze kinderen in aanraking komen met vrijwilligers werk. Dus dat zijn twee vliegen in een klap. Rinze is vanaf zijn zevende een actief ranger, die bij alle rangeractie’s veel geld ophaalde en zo ook bij de beste actievoerders hoorde. Rik heeft Rinze altijd mee geholpen met deze acties. Sinds die tijd hebben we heel veel leuke dingen mee gemaakt met het WNF. Zo wordt je enthousiast en wil je graag een bijdrage leveren. En wat is het niet leuker omdat met je gezin te doen.

Sinds wanneer doe je dat?
Vanaf 2000 zijn Rik en Rinze actief geweest met de rangeracties. Voor hun is nu een ander tijdperk aangebroken om actief te zijn met het WNF. In 2004 hebben wij ons aangemeld bij het actie team en mee geholpen bij landelijke evenementen. Dit hebben we met het hele gezin gedaan. Zoals de Walkathon van het Gooi waar we dit jaar voor de vijfde keer mee helpen. Verleden jaar heeft Hilde ons overgehaald om ons in te laten schrijven bij het regio team. Deze raad hebben we toen opgevolgd.

Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?
Dat Rinze op 10 jarige leeftijd het geluk heeft gehad om met het WNF naar Wenen te gaan voor tv opnames voor de Panda actie. O.a. met Jet Sol heeft hij daar zijn lievelingsdier bijna mogen aanraken. Daarnaast spreekt het totale plaatje van het WNF ons aan. Samen met andere je inzetten voor de natuur in samenhang en met respect voor de mensen die daar wonen.

Wat doe je binnen het team?
Wij zetten ons in voor hand en span diensten. Dit kan van alles zijn. Van infostand tot stempelpost bij een wandeltocht. Sminken is niet echt ons ding, gelukkig zijn andere vrijwilligers daar erg bedreven in.

Wat vind je van het team?
Al draaien wij nog niet zo lang mee bevalt het ons goed. De diversiteit aan activiteiten is zodanig dat er voor het hele gezin een passende rol is. Het niets moet alles mag is een prettige bijkomstigheid. Gezelligheid is vanzelfsprekend erg belangrijk.

Wat gaat goed?
De betrokkenheid binnen het team is prima. Je hebt het gevoel dat je welkom bent. Ook het vroegtijdig informeren over op stapel staande activiteiten is prettig zodat je hier rekening mee kan houden.

Hoeveel tijd besteed je aan het WNF?
Als het uitkomt binnen ons toch wel drukke gezinsleven proberen wij de tijd vrij te houden voor WNF activiteiten.

Wat is je liefste wens voor de natuur?
De droom is om alle aardbewoners in te laten zien dat wij de natuur nodig hebben. Dat diversiteit belangrijk is. Het mooiste zou zijn dat er geen planten en dieren meer uitsterven.

Wie komt volgende maand aan de beurt?
Een lastige vraag omdat we nog niet zo lang meedraaien.
Op het 4x4 toernooi hebben wij Rick ontmoet. Hij deed het geweldig aan het Rad van Natuur en als Gorilla. Onze vraag aan hem is wat zijn drijfveren zijn om zich in te zetten voor het WNF.

Lees 5777 keer
Meer in deze categorie: « Pia Opbroek Trudy Gowdy »
Log in om reacties te plaatsen

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren