Print deze pagina
woensdag, 01 februari 2012 19:37

Trudy Gowdy

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom ben je voor het WNF actief?
Van huis uit al opgegroeid met WNF, ouders zijn donateur, ik werd donateur toen ik huis uit ging. De kinderen zijn rangers, toen een paar jaar geleden mijn dochter Frederique enthousiast vertelde over de gastlessen van WNF op school en ik later een advertentie zag waarin een oproep gedaan werd voor gastdocenten was de beslissing dan ook snel genomen.

Sinds wanneer doe je dat?
Ergens begin 2007 contact gezocht met Joke via die advertentie en een serie lessen meegelopen.

Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?
Het WNF is natuurlijk actief in de bedreigde gebieden, ter plaatse, maar ik realiseer mij nu dat alle vrijwilligers nodig zijn om de mensen hier in Nederland bewust te maken van het belang van het WNF.
De basistraining in Zeist deed mij beseffen dat de verbondenheid onder de vrijwilligers groot is en met een sterk gevoel verliet ik daar dan ook het pand.

Wat doe je binnen het team?
Gastlessen geven op basisscholen groep 6 en de Ranger evenementen begeleiden.

Wat vind je van het team?
Iedereen in het team krijgt de kans zijn eigen kwaliteiten te benutten en kan zo op eigen wijze zijn/haar steentje bijdragen. 'Alles kan, niets moet' maar Pia en Roel weten je binnen het team met hun enthousiasme tot nieuwe kwaliteiten aan te zetten! Zo kwam het dat ik bij het 4x4 toernooi in Noordwijk kinderen zat te schminken, terwijl ik dat nog noooooit gedaan had....

Wat gaat goed?
De lessen slaan enorm goed aan, de kinderen juichen als wij de klas binnenkomen en de lesstof wordt absoluut onthouden. Het bewustwordingsproces van deze jeugd start dus op deze manier en dat gaat heel goed!

Hoeveel tijd besteed je aan het WNF?
Gemiddeld sta ik per lesseizoen één of twee uur per week voor de klas. Lessen voorbereiden en het mailverkeer onderling komt er nog bij. Vooral dat mailverkeer is erg gezellig en dan raak je 't idee van tijd even kwijt :). Eens in de paar maanden begeleid ik een Ranger evenement.

Wat is je liefste wens voor de natuur?
Dat mensen ervan overtuigd raken dat hun individuele bijdrage -hoe klein ook- beslissend kan zijn voor de bescherming van de natuur. Verder moet men zich gaan realiseren dat economische en natuurbelangen wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

Wie komt volgende maand aan de beurt?
Marianne Snelleman, mijn KLM collega die tijdens de CAPP dagen naast de WNF stand stond en sindsdien een actieve vrijwilliger is geworden.

Lees 5486 keer

Nieuwste van

Log in om reacties te plaatsen