Geef de tijger een toekomst!

Geef de tijger een toekomst!

   Help ons de tijger helpen.. Een wereld zonder tijgers... kun je het je voorstellen?...

Ik wil iets voor de natuur doen

Ik wil iets voor de natuur doen

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit laat ons dan weten, dan nemen we zo snel...

Vrijwilliger bij het WNF

Vrijwilliger bij het WNF

Ieder in ons team bepaalt zelf wat hij of zij leuk vindt om te doen en de hoeveelheid tijd die...

Wildlife Crime

Wildlife Crime

Help mee om Wildlife Crime te stoppen in Vietnam

 • Geef de tijger een toekomst!

  Geef de tijger een toekomst!

 • Ik wil iets voor de natuur doen

  Ik wil iets voor de natuur doen

 • Vrijwilliger bij het WNF

  Vrijwilliger bij het WNF

 • Wildlife Crime

  Wildlife Crime

woensdag, 01 februari 2012 19:48

Marleen, Robert en Louri

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom ben je voor het WNF actief?
Marleen:
Voor mijn opleiding HEAO-MER was ik op zoek naar een stage. Medestudenten zochten plekken bij verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. Ik wilde laten zien dat je met een commerciële achtergrond terecht kan bij een non-profit organisatie.
Natuurbescherming en mensen daar iets over leren kon ik bij het WNF goed combineren met afstuderen. En na mijn stage ben ik bij het team gebleven.

Robert:
Zoals jullie kunnen lezen is mijn zus al langere tijd actief voor het WNF. Zij heeft mij een paar keer gevraagd voor de Ranger-dag om mee te helpen. De eerste drie jaar heb ik ook alleen die ene dag mee geholpen. Vervolgens vroeg Roel me eens, of ik niet officieel vrijwilliger zou willen worden. En dat heb ik toen gedaan. Het werd mij gaandeweg steeds duidelijker dat het echt niet goed gaat met de wereld. En dat dat vooral komt door toedoen van de mens. Ik vond, en vind, dat daar wat aan gedaan moet worden!

Louri:
Mijn kinderen Marleen en Robert kwamen altijd enthousiast thuis na een activiteit bij het WNF en zo ben ik nieuwsgierig geworden en wilde ook bezig zijn voor het goede doel.

Sinds wanneer doe je dat?
Marleen:
De eerste activiteit deed ik in december 2005.

Robert:
Mijn eerste activiteit was de Rangerdag in 2007.

Louri:
Sinds september 2010 bij een activiteit in de Olmenhorst.

Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?
Marleen:
Hoe veel mensen heel veel van hun vrije tijd besteden aan iets waar ze in geloven.

Robert:
Ik dacht dat het geiten-wollen-sokken-gehalte erg hoog zou zijn bij de vrijwilligers van het WNF, maar dat bleek totaal niet zo te zijn.

Louri:
Het enthousiasme van Roel en Pia voor de natuur en in het bijzonder voor het WNF, de bergen werk die zij verzetten en vooral het motiveren van de vrijwilligers heeft heel veel indruk op mij gemaakt.

Wat doe je binnen het team?
Marleen:
Ik help bij het uitvoeren van activiteiten. Ik vind het vaak wel jammer dat ik niet betrokken ben bij het plannen en organiseren, maar door het werk dat ik heb red ik het niet om aanwezig te zijn bij de vergaderingen.

Robert:
Ik ben vooral actief bij het uitvoeren van de activiteiten. Sinds kort ook een beetje de planning.

Louri:
Tot nu toe heb ik alleen nog maar geholpen bij de activiteiten waar ik bij kon zijn en 1 keer mee gedacht met het organiseren van een activiteit.

Wat vind je van het team?
Marleen:
Het is een geweldig team waar mensen zich inzetten voor de aarde en altijd oog hebben voor de medevrijwilligers.

Robert:
Helemaal TOP!!!

Louri:
Het zijn allemaal hele enthousiaste mensen met oog voor elkaar en in het bijzonder het WNF heel fijn om daar bij te horen!

Wat gaat goed?
Marleen:
Er wordt door een aantal creatievelingen altijd een leuke activiteit verzonnen die aansluit op de thema’s van het WNF. Er wordt veel gefocust op kinderen want kinderen hebben de toekomst.

Robert:
Wat gaat er niet goed??? We zijn één van de meest winstgevende regioteams!!!

Louri:
Bij een activiteit gaan soms dingen wel eens mis, maar het blijft mij verbazen hoe makkelijk problemen worden opgelost door de extra inzet van de mensen.

Hoeveel tijd besteed je aan het WNF?
Marleen:
Bij activiteiten die worden georganiseerd in het weekend probeer ik aanwezig te zijn.

Robert:
Is erg afhankelijk van het tijdstip van de activiteit. Ik ben nog student en daarnaast sport ik veel. Het komt vaak zo uit, dat ik tijdens activiteiten van het WNF ook sporttoernooien heb. Vaak kies ik dan eerder voor mijn teamsport dan voor het WNF. Gelukkig blijft daarnaast nog tijd zat over om ook vaak bij activiteiten te kunnen helpen.

Louri:
Ik probeer bij de meeste activiteiten aanwezig te zijn zeker als zij in het weekend worden georganiseerd, of op een vrije dag in de week.

Wat is je liefste wens voor de natuur?
Marleen:
Dat mensen zich beseffen hoe kwetsbaar de natuur is en daar naar handelen zodat de komende generaties kunnen genieten van de schoonheid van de aarde.

Robert:
Als een klein kindje, heeft de natuur eeuwen lang voor de mensheid gezorgd. Ik vind dat de mensheid in tussen oud en volwassen genoeg is, om op zijn eigen benen te staan. En dat de mensheid vervolgens eens kan gaan zorgen voor de natuur. Onze moeder die wij zo hebben uitgebuit.

Louri:
Dat de natuur zich toch kan gaan herstellen van alle fouten die wij mensen hebben gemaakt omdat steeds meer mensen zich beseffen dat wij het anders moeten gaan doen!

Wie komt volgende maand aan de beurt?
Nelie Zeilstra, al een hele tijd als teamlid actief, maar zo bescheiden daarover dat ze nog niet in beeld kwam, dat gaat nu maar eens gebeuren!

Lees 24310 keer
Meer in deze categorie: « John Hoogenboom Nelie Zeilstra »
Log in om reacties te plaatsen

Social Media

twitter icon-40x40 Volg ons op Twitter
Facebook-40x40 Volg ons via Facebook

Sponsoren