Geef de tijger een toekomst!

Geef de tijger een toekomst!

   Help ons de tijger helpen.. Een wereld zonder tijgers... kun je het je voorstellen?...

Ik wil iets voor de natuur doen

Ik wil iets voor de natuur doen

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit laat ons dan weten, dan nemen we zo snel...

Vrijwilliger bij het WNF

Vrijwilliger bij het WNF

Ieder in ons team bepaalt zelf wat hij of zij leuk vindt om te doen en de hoeveelheid tijd die...

Wildlife Crime

Wildlife Crime

Help mee om Wildlife Crime te stoppen in Vietnam

 • Geef de tijger een toekomst!

  Geef de tijger een toekomst!

 • Ik wil iets voor de natuur doen

  Ik wil iets voor de natuur doen

 • Vrijwilliger bij het WNF

  Vrijwilliger bij het WNF

 • Wildlife Crime

  Wildlife Crime

woensdag, 01 februari 2012 12:45

Pia Opbroek

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom ben je voor het WNF actief?
Ik heb een grote liefde voor de natuur en zie al jaren dat het niet goed gaat met de natuur, juist door het handelen van mensen die alleen uit zijn op korte termijn winst. Ik wil mijn steentje bijdragen en mijn liefde voor de natuur doorgeven. Door mijn vrijwilligerswerk voor het WNF kan ik hier aan werken. Door middel van het geven van voorlichting, maar ook door kinderen tijdens onze activiteiten in aanraking te brengen met de natuur, tijdens onze wandelingen bijvoorbeeld, maar ook tijdens educatieve spelletjes die we met elkaar bedenken voor de rangeractiviteiten.

Sinds wanneer doe je dat?
Sinds 2003, eerst in een ander team en vanaf medio 2005 samen met Roel, mijn echtgenoot, in ons eigen team.

Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?
Dat vooral kinderen zo goed onthouden wat je ze hebt geleerd, zelfs jaren later weten ze het nog precies na te vertellen. Wat ik ook heel mooi vind, is als we kinderen zo hebben geïnspireerd dat zij een spreekbeurt gaan houden voor het WNF of zelf een actie bedenken. Het geplante zaadje begint dan te ontkiemen.

Wat doe je binnen het team?
Primair ben ik verkoopcoördinator, dat wil zeggen dat ik alles regel omtrent de verkoop- en voorlichtingsmaterialen voor ons team. Gaandeweg ben ik verworden tot de “vuilnisbak” van het WNF, voor alle spullen waar andere teams geen raad meer mee weten, of die al jaren nutteloos op een zolder hebben gelegen, weet ik altijd nog wel een nuttige bestemming te vinden. Zo hebben we al heel wat geld weten op te halen voor de diverse projecten van het WNF. Ik zie alle artikelen met het WNF-label er aan als ambassadeurs, die stilletjes hun werk doen. Verder bemoei ik me eigenlijk met bijna alles binnen het team, zoals de materialen voor het lesgeven, bedenken en vorm geven van rangeractiviteiten, het bemensen van de verkoopstand bij diverse activiteiten, meedoen aan veel verschillende activiteiten binnen ons team. Verder vind ik het ook belangrijk om de contacten met de teamleden te onderhouden.

Wat vind je van het team?
Wij hebben een leuk, enthousiast team waarbinnen steeds meer onderlinge vriendschappen ontstaan. Ik vind het heel belangrijk om het binnen het team gezellig te maken, ook als een activiteit eens een keer wat tegenvalt, bijvoorbeeld door slecht weer komen er weinig mensen naar een braderie, moet je het toch leuk hebben met elkaar.

Wat gaat goed?
Het mooiste binnen ons team vind ik, dat iedereen kan doen wat hij/zij graag wil doen. Zo hebben we mensen binnen het team die alleen lesgeven, anderen zijn er juist voor de rangeractiviteiten of vinden de verkoop leuk. Er moet ruimte zijn om je talenten te ontwikkelen. Zo had ik nooit van mezelf gedacht, dat ik zo creatief kan zijn in het bedenken van educatieve spelletjes voor de rangers.

Hoeveel tijd besteed je aan het WNF?
Ik doe eigenlijk iedere dag wel iets voor het WNF, na een activiteit zorg ik dat de verkoopspullen direct weer klaar staan voor een volgende gelegenheid. Ook de lesmaterialen maak ik meestal ruim van tevoren al in orde, zodat ik me niet hoef te haasten. Zo heb ik nu alles al weer in gereedheid gebracht voor de loterij bij de KLM eind januari. Ik let nooit op hoeveel uren ik besteed aan mijn vrijwilligerswerk, ik doe gewoon wat nodig is en beleef hier veel plezier aan.

Wat is je liefste wens voor de natuur?
Dat het tot iedereen doordringt dat de natuur ons respect verdient. Als wij met respect omspringen met de natuur en haar de ruimte geven die ze verdient, kunnen we vele natuurrampen voorkomen.

Wie komt volgende maand aan de beurt?
De stille kracht van ons team die altijd op de achtergrond werkt, en daar mooie dingen doet met onze website: Jack Harder.

Lees 4049 keer
Log in om reacties te plaatsen

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren