Geef de tijger een toekomst!

Geef de tijger een toekomst!

   Help ons de tijger helpen.. Een wereld zonder tijgers... kun je het je voorstellen?...

Ik wil iets voor de natuur doen

Ik wil iets voor de natuur doen

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit laat ons dan weten, dan nemen we zo snel...

Vrijwilliger bij het WNF

Vrijwilliger bij het WNF

Ieder in ons team bepaalt zelf wat hij of zij leuk vindt om te doen en de hoeveelheid tijd die...

Wildlife Crime

Wildlife Crime

Help mee om Wildlife Crime te stoppen in Vietnam

 • Geef de tijger een toekomst!

  Geef de tijger een toekomst!

 • Ik wil iets voor de natuur doen

  Ik wil iets voor de natuur doen

 • Vrijwilliger bij het WNF

  Vrijwilliger bij het WNF

 • Wildlife Crime

  Wildlife Crime

zondag, 17 november 2013 13:37

Annemieke van Saarloos

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom ben je voor het WNF actief?

Ik ben in januari 2012 onvrijwillig werkloos geraakt en na een paar maanden thuis zitten en zoeken naar werk zag ik tussen de normale vacatures ook vacatures voor vrijwilligers staan. Ik dacht, 'he dat kan ik ook gaan doen'. Ik ben toen bewust gaan zoeken naar een leuke vrijwilligersfunctie. Ik kwam bij sites als 'de dierenbescherming, WarChild en het WNF'. Gek genoeg kon ik bij de dierenbescherming niet vinden dat ze ook vrijwilligers konden gebruiken, bij WarChild wilde men mij niet hebben en bij het WNF kwam ik in een warm bad. Roel en Pia kwamen na mijn mailtje direct een avond langs om te praten wat ik voor het WNF kon betekenen en dat gaf mij een goed gevoel. Ik ging direct overstag.

 

Sinds wanneer doe je dat?

In juni 2012 hadden we dat gesprek, maar omdat er in de zomervakantie niet zo heel veel activiteiten zijn en wij 's zomers in de weekenden weinig tijd hebben, ben ik pas na de zomer echt begonnen.

 

Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?

Dat is toch wel de 'Space Markt' in Noordwijk geweest. André Kuipers werd feestelijk ontvangen na zijn ruimtereis. Er waren allemaal standjes van 'ruimte-gerelateerde' bedrijven en verenigingen en natuurlijk het WNF, waarvoor André Kuipers ambassadeur is.

Toenmalig Prins Willem Alexander en Prinses Maxima en vele genodigden. En ondanks één flinke bui hebben we toen een prachtige dag gehad. Ik had maar een paar uurtjes geholpen, maar sjonge jonge, wat was ik moe.

 

Wat doe je binnen het team

Ik help af en toe bij het bemensen van de kraam. Verkoop knuffels en schmink kindersnoetjes. Wat is dat leuk om te doen. Zelfs zonder schminkervaring is het al mogelijk om tijgers, panda's, vlinders en prinsesjes te maken. De clowntjes kon ik al, dat deed ik vroeger vaak bij mijn kinderen.

Daarnaast help ik bij het lesgeven op scholen. We doen dit meestal in teams van twee personen. Lekker makkelijk voor het uitdelen van spulletjes en gezellig bovendien. Ik was het hulpje van Catharina in Noordwijk. Ik heb nog niet mijn eigen les gedraaid, maar wel al delen van lessen. Ik vind dat zij het erg leuk doet. Hier doen we een serie van 4 lessen. De kinderen kijken dan echt weer uit naar je komst, dat is zo leuk! Afgelopen jaar heb ik verder nog geholpen in Aalsmeer, Nieuw Vennep en Hoofddorp. 

 

Wat vind je van het team

Ik denk dat het landelijke WNF heel blij mag zijn met de inzet van Roel en Pia. Wat een energie hebben zij. Zonder hun zou het WNF heel wat geld mislopen. Ik heb begrepen dat wij het best draaiende team zijn. En daar mogen we heel trots op zijn.

 

Wat gaat goed?

Je kunt beter vragen 'wat gaat niet goed?'. Eigenlijk alles. Maandelijks is er overleg. Ik ben er alleen niet zo vaak als ik zou willen. Daar wordt in overleg vastgesteld welke activiteiten we wel en niet doen en wie daarbij helpen. Pia en Roel hebben het prima voor elkaar. Ik kan soms niet geloven dat ze er zelf ook nog naast werken. Volgens mij steken zij er wel 20 uur per week in als het niet meer is. En dan ook nog eens al het materiaal voor de verkoop. Volgens mij hebben zij zelfs een aparte kamer om alles voor het WNF een plaatsje te geven. En dan al die anderen die er ook veel tijd in steken. Vooral in het coördineren van het lesgeven gaat veel tijd zitten. En ook daarvoor al die spulletjes opslaan en zorgen dat er weer voldoende materiaal beschikbaar is. Petje af! Maar dat geldt voor iedereen die actief is als vrijwilliger

 

Hoeveel tijd besteed je aan het WNF?

Zelf besteed ik er niet zo veel tijd aan. Af en toe een dagje helpen. Ik vind het niet genoeg, maar daar krijg ik nooit commentaar op. Iedereen vindt het prima wat je doet. Veel of weinig, je hoort gewoon bij het team. Naast dat ik vrijwilliger ben bij het WNF ben ik ook vrijwilliger bij het Crown Theater in Aalsmeer. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor het theater eigenlijk veel meer doe. Vorig jaar stond het WNF met een standje in het Crown bij het peuterfestival en later bij de voorstelling 'Zandkasteel - wilde dieren'. Dan komen mijn beide vrijwilligersfuncties bij elkaar en dat is heel erg leuk. Dit jaar is er weer een kans dat het WNF met een standje in Aalsmeer staat. In januari draait de musical 'JUNGLEBOOK' in Aalsmeer. En dat lijkt mij weer een mooie combi! 

 

Wat is je liefste wens voor de natuur?

Ik sluit me aan bij de slogan van het WNF: "geef de aarde door". Ik hoop dat de kinderen van mijn kinderen en kleinkinderen (als ik die ooit krijg) ook een aarde hebben om op te leven.

Ik erger mij enorm aan iedereen die zijn snoeppapier, chipszakken en petflesjes zomaar weggooit. Je zult mij en mijn kinderen dat nooit zien doen. En als ik een rondje met de honden loop ruim ik niet alleen hun stront op, maar loop ik regelmatig met een plastic zak om de troep van anderen op te ruimen. Vooral op 1 januari, de resten karton van de rotjes en de vuurpijlen. Dat doe ik niet alleen voor de natuur, maar vooral omdat mijn honden anders de restjes rotjes opknauwen.

 

Wie komt volgende keer aan de beurt?

Cobi Jansen.

Lees 5681 keer
Meer in deze categorie: « Linda Berghoef Cobi Jansen »
Log in om reacties te plaatsen

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren