Jongeren

Gepost in Jongeren

Wil je plezier hebben?
Zoek je leuke ontmoetingen?
Vind je de natuur belangrijk?


Laat dan van je horen en leg contact met ons super team.
We hebben al een stel jongeren in ons team en die hebben het prima naar hun zin.
Wil je meedenken en doen dan is dat prima!
Iedere jongere moet tegenwoordig een maatschappelijke stage doen tijdens z'n schooltijd. Ons team heeft daarvoor zelfs twee soorten mogelijkheden:

1. Meehelpen bij onze activiteiten en meedenken hoe je die cool kunt maken.
Jongeren zorgden al voor een gave quiz bij een activiteit waar mensen van de Douane aan WNF Rangers uitlegden wat "foute souvenirs" zijn.
Een hele groep jongeren hielp ons bij het organiseren van onze grote jaarlijkse Rangerdag waar veel meer dan 100 kinderen kwamen.
Je krijgt de kans om zelf bij de voorbereiding leuke idee├źn in te brengen en bij zo'n activiteit een volwassen rol te vervullen.
2. Het als groep of zelfs als hele klas meedraaien in een meerdaags programma dat speciaal voor de maatschappelijke stage werd ontwikkeld.jongeren01 Je gaat met vragenlijsten op bezoek bij het bestuur van je gemeente en de directie van bedrijven om te onderzoeken of die wel duurzaam werken.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en geeft aan hoe goed je rekening houdt met hen die na jou komen en of er voor hen en voor jezelf een wereld is waarin je graag wilt leven.
De antwoorden op de vragen verwerk je in een presentatie, liefst met beeldmateriaal, die je daarna geeft aan de wethouder van de gemeente en de directeuren van de bedrijven.
Je geeft pluimen voor wat al goed gaat en signaleert wat nog beter kan.
Vaak mag je voor de presentatie de raadzaal van het gemeentehuis gebruiken en zijn alle lokale media aanwezig, je komt dus in de krant!
Bedrijven nemen de adviezen heel serieus en gaan daar ook echt mee aan de slag. Het is een maatschappelijke stage die er toe doet. 
We hebben veel succes hiermee en al meerdere jaren achter elkaar, waarbij je ziet dat bedrijven hebben geluisterd en stappen hebben gezet om hun duurzaamheid te verhogen.

Ook in andere provincies wordt dit programma met succes gebruikt.
Bedrijven, scholen, de gemeente en vooral de jongeren zijn enthousiast.

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren