Heb je hart voor de natuur

Geschreven door Hans van Lunsen. Gepost in Vrijwilliger

Vrijwilligers van het Regioteam Meer en Bollenstreek van het Wereld Natuur Fonds geven workshops op basisscholen in Noordwijk. We vertellen over de natuur aan kinderen van groep 6, zodat zij zich nog meer bewust worden hoe belangrijk het is die te beschermen. Willen we de aarde aan hen doorgeven en zij weer aan hun kinderen dan moet er iets veranderen. Het kan niet zo zijn dat in de toekomst ze alleen nog op een plaatje kunnen zien hoe mooi bijvoorbeeld een tijger of een panda was…..

Voor de workshops gebruiken we mooie DVD beelden en interactieve activiteiten. De workshop duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Kinderen vinden het prachtig om met een mix van filmpjes, spellen en een PowerPoint over bedreigde dieren, de oplossingen en de natuur te horen!

Vanuit het WNF Regioteam zijn we op zoek naar meer mensen die deze workshops willen geven op de basisscholen in Noordwijk. Je hoeft geen bioloog te zijn noch veel kennis te hebben van de natuur. De benodigde informatie stellen wij beschikbaar en kun je geleidelijk je eigen maken. Je hoeft echt geen ervaren leerkracht te zijn, want we begeleiden alles goed. Wel verwachten we van je dat je enigszins communicatief bent aangelegd. Heb je hart voor de natuur en vind je het leuk en belangrijk om het daar met kinderen op een aansprekende manier interactief over te hebben, dan ben jij degene die we zoeken.

We organiseren een avond om met de mensen die belangstelling hebben vrijblijvend kennis te maken. Je kunt dan ook zo’n workshop mee maken.

Heb je belangstelling of heb je vragen? Laat het ons via ons contactformulier weten, dan maken we een afspraak.  

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren