Heb je hart voor de natuur

Geschreven door Hans van Lunsen. Gepost in Vrijwilliger

Vrijwilligers van het Regioteam Meer en Bollenstreek van het Wereld Natuur Fonds geven workshops op basisscholen in Noordwijk. We vertellen over de natuur aan kinderen van groep 6, zodat zij zich nog meer bewust worden hoe belangrijk het is die te beschermen. Willen we de aarde aan hen doorgeven en zij weer aan hun kinderen dan moet er iets veranderen. Het kan niet zo zijn dat in de toekomst ze alleen nog op een plaatje kunnen zien hoe mooi bijvoorbeeld een tijger of een panda was…..

Voor de workshops gebruiken we mooie DVD beelden en interactieve activiteiten. De workshop duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Kinderen vinden het prachtig om met een mix van filmpjes, spellen en een PowerPoint over bedreigde dieren, de oplossingen en de natuur te horen!

Vanuit het WNF Regioteam zijn we op zoek naar meer mensen die deze workshops willen geven op de basisscholen in Noordwijk. Je hoeft geen bioloog te zijn noch veel kennis te hebben van de natuur. De benodigde informatie stellen wij beschikbaar en kun je geleidelijk je eigen maken. Je hoeft echt geen ervaren leerkracht te zijn, want we begeleiden alles goed. Wel verwachten we van je dat je enigszins communicatief bent aangelegd. Heb je hart voor de natuur en vind je het leuk en belangrijk om het daar met kinderen op een aansprekende manier interactief over te hebben, dan ben jij degene die we zoeken.

We organiseren een avond om met de mensen die belangstelling hebben vrijblijvend kennis te maken. Je kunt dan ook zo’n workshop mee maken.

Heb je belangstelling of heb je vragen? Laat het ons via ons contactformulier weten, dan maken we een afspraak.  

Vrijwilliger - Lesgeven

Gepost in Vrijwilliger

Het Wereld Natuur Fonds zoekt natuurliefhebbers die voor de klas willen staan!

Het Regioteam Meer en Bollenstreek van het Wereld Natuur Fonds (WNF) zoekt mensen die als vrijwilliger op basisscholen voorlichting willen geven. Meerdere scholen hebben al aangegeven belangstelling te hebben.inavanbrummelen meerenbollenstreek 1 10910 Je hoeft niet een ervaren leerkracht te zijn. Voor een goede begeleiding wordt gezorgd. Het WNF zorgt voor een adequate verzekering en zo nodig worden de reiskosten vergoed.

De workshops hebben een bewezen succesvolle inhoud en bevatten naast fraai DVD beeldmateriaal ook aansprekende spelelementen. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van de diverse thema’s die worden behandeld, alle informatie hebben we helder op papier staan.

De natuur meet haar tijd niet in uren of minuten, maar in seizoenen en vele jaren. Natuurbescherming verlangt daarom een aandacht die zich eveneens over een periode van vele jaren uitstrekt. Het is daarmee een zaak geworden die meer dan een generatie zal duren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en als de natuur de jeugd heeft dan heeft dié natuur een toekomst. Zij zullen het estafette stokje van hun ouders moeten overnemen en doorgaan. Kinderen kunnen als geen ander een boodschap eerlijk en vanuit hun nog pure gevoel overbrengen. Bovendien willen zij de natuur, die ons zo verwondert en ontroert, ook in de toekomst in werkelijkheid zien en niet vanaf een nietszeggend triest plaatje.

Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd om te reageren.

Voel jij je aangesproken of wil je meer informatie neem dan contact met ons op.

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren